понедељак, 7. новембар 2011.

AIR-KAIDA ulaže u JAT


  Posle povlačenja Turkiš Eirlajns i Er Baltika iz trke za JAT, pojavio se novi investitor koji je zainteresovan za ulaganje u srpsku avio kompaniju. Radi se o AIR-KAIDI, firmi koja ima svoja predstavnistva u više arapskih zemalja a prisutna je i u nekim zemljama regiona.
  Predstavnii AIR-KAIDE se za sada samo raspituju o kupovini JAT-a , ali prema nekim nezvaničnim izvorima, imaju ozbiljne ambicije i spremni su da ponude cifru kojom će naša vlada biti zadovoljna. AIR-KAIDA je izuzetno zainteresovana za JAT-ove linije ka SAD, kao  i letove ka evropskim prestonicama. Ono što može predstavljati problem je činjenica da AIR-KAIDA insistira da dovede svoje pilote koji bi upravljali avionima.
  Aleksandar Miloradović iz Agencija za strana ulaganja (SIEPA) za S.S.S.S.kaže da je ovo jako dobra vest, koja pokazuje da je JAT još uvek cenjen u svetu, i da je klima za ulaganje u Srbiji dobra.
   Svaki novi investitor koji dolazi u Srbiju nas raduje. Po mojim informacijama AIR-KAIDA posluje u više arapskih zemalja, najviše u  Pakistanu i Avganistanu, a prisutna je i u našem neposrednom okruženju. Koliko čujem ove godine su imali smenu rukovodstva i sada su krenuli u novu strategiju razvoja. Novo rukovodstvo je izuzetno zainteresovano za Balkan odakle namerava da krene u eksplozivan prodor na evropsko i američko tržište.Ovo je još jedan  pokazatelj da su perfomanse srpske privrede prilično stabilne i da je Srbija percipirana kao povoljno tržište za ulaganje, čak i u vreme krize”.,kaže Miloradović
  Jedan od predstavnika AIR-KAIDE, u telefonskom razgovoru, nezvanično nam je rekao da ova kompanija izuzetno zainteresovana za ulaganje u JAT. Kako on kaže, zastarelost flote neće biti problem, njima ti avioni inače  trebaju za jednokratnu upotrebu, čime je nagovestio da će AIR-KAIDA verovatno kasnije obnoviti flotu, što je još jedan razlog za zadovoljstvo.   
  Posle dugogodišnje agonije u kojoj se JAT nalazi, počele su, izgleda, napokon da stižu i dobre vesti. Ulaganje AIR- KAIDE bi po mišljenju ekonomista bilo pun pogodak, koji bi nacionalnom avioprevozniku osigurao svetlu budućnost. Takođe, ovo ulaganje bi otvorilo vrata Srbije novim investitorima iz arapskih zemalja.

Нема коментара:

Постави коментар