понедељак, 6. фебруар 2012.

СНЕЖАНА МАЛОВИЋ ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА ПРВО ПОДЕЛЕ ПРАВДУ, ПА ТЕК ОНДА ДА КРИТИКУЈУ!


  „Пре него што почну да критикују власт и правосуђе, грађани би требало да засучу рукаве и сами поделе правду испред своје куће у свом комшилуку и свом месту.“, рекла је министарка Снежана Маловић новинарима у Београду.

Министарка није могла да каже колико је случајева решено пред судовима у 2012-ој години, али је нагласила да грађани морају сами узети лопате у руке и поделити правду, а не само критиковати и чекати да правосуђе реши њихове проблеме.
Ова иницијатива је изазвала велику полемику међу грађанима, док је једни оштро критикују други јој дају апсолутну подршку.
Миле Петровић обућар из Краљева за С.С.С.С. каже
  „Апсолутна подршка министарки Маловић! Када би сви мало узели ствар у своје руке, брзо би све дошло на своје место. Ево ја се годинама судим са комшијом Жиком, јер је његов локал делом ушао на мој плац. Јутрос сам узео ствар у своје руке, мало сам га тукао, затим сам довезао багер и срушио његов локал и проблем решен, један случај мање за правосуђе. Имам још једну парницу са комшијом Јанком у селу око неке њиве, али то ћу да решим већ сутра. Чекам да ми дође брат Ђура из Чачка па ћемо заједно да решимо проблем.“
 У многим градовима у Србији грађани су спонтано изашли на улице, и почели да деле правду. Поред  дељења правде у сопственим двориштима, они најревноснији су изашли и почели да деле правду и на улицама и тротоарима, олакшавајући тако посао правосудним органима. Интересантно је да су у неким градовима на улице организовано изашле навијачке групе које пружају огроман допринос дељењу правде по Србији.

Идеја: "Prvo očistite, pa kritikujte" -Б92

1 коментар: