среда, 5. октобар 2011.

Del i Rodni ulažu u Srbiju


Ništa, izvozna sansa Srbije.
         Juče je u prisustvu ministara Vlade Srbije u Beogradu položen temelj nove moderne fabrike, koju će graditi multinacionalna kompanijTrotters Independent Traders , čiji su vlasnici čuveni Del i Rodni Troter, poznati srpskoj javnosti kao junaci serije Mućke. U samoj fabrici će se proizvoditi Ništa, i celokupna proizvodnja će biti namenjena izvozu na tržište zemalja Evropske Unije.
Ulaganje jedne ovakve multinacionalne kompanije pokazuje da je investiciona klima u Srbiji povoljna za strane investitore, i pokazuje izuzetno dobru saradnju države i biznis sektora, saglasni su u svojim ocenama prisutni ministri. Dolasku ove kompanije doprinele su i subvencije države i olakšane procedure za ulaganje.
Premijer Mirko Cvetković koji je zajedno sa Del Boyom položio kamen temeljac izrazio je svoje zadovoljstvo ovim projektom.
-Jako mi je drago da sam danas u prilici da zajedno sa investitorom započnem izgradnju jedne ovakve fabrike. Fabrika će biti radjena po svim evropskim standardima, i pokazuje naše jasno opredeljenje za daljim razvojem Srbije. Ovaj projekat je radjen u saradnji sa ekonomskim ekspertima koji su utvrdili da u zemlje Evropske Unije možemo izvesta Ništa u neograničenim količinama.  Moram da napomenem da se radi o ekološki potpuno čistom proizvodu, koji ne zagađuje životnu okolinu i koji ispunjava sve propise evropske unije. Ništa je apsolutni izvozni adut Srbije, i za nekoliko godina verovatno će postati srpski brend.  Srbija će, verujem, u celoj Evropi, biti poznata po tome što proizvodi Ništa.
  Derek Troter, poznat kao Del Boy, na koktelu upriličenom za predstavnike sedme sile, uz nezaobilaznu Pinja Koladu, sa zadovoljstvom je predstavio plan kompanije u narednih deset godina.
-Ništa će se proizvoditi isključivo za evropsko tržište, biće ispunjeni svi najviši standardi,  Ništa će biti upakovano u najmoderniju, potpuno ekološki ispravnu ambalažu. U ovom trenutku smo u procesu zaštite geografskog porekla ovog proizvoda, tako da očekujem da Srpsko Ništa za koju godinu bude prepoznatljivo u celom svetu. Moram da napomenem izuzetnu saradnju sa Vladom Srbije koja je dala veliki doprinos ostvarivanju ovog projekta.Naša kompanija će nastaviti da ulaže na srpsko tržište, jer smo uvideli da je investiciona klima jako povoljna.
Na pitanje o isplativosti ovog posla Del Boy je uz osmeh samo prokomentarisao
-This time next year, we’ll be milionaires!
-Da li će Srpsko Ništa, zaista postati brend i naći svoj put do potrošača, ostaje nam da vidimo. U svakom slučaju otvaranje nove fabrike i dolazak jedne ovakve renomirane kompanije trebalo bi da raduje kaže za Njuz, ekonomski analitičar Borisav Aćimović.
Bojan Savić


1 коментар: