четвртак, 6. октобар 2011.

Policija steže obruč oko Rašića


Donji Jaukovac
    Juče ujutru efikasnom akcijom policije u Donjem Jaukovcu uhapšen je Radoje Sokć, osumnjičen za pripadnost grupi Milete Rašica. Kako se navodi u saopstenju policija Sokić se bavio pranjem novca za Rašica, tako što je novcem zaradjenim od sverca paprika kupovao firme po Srbiji. Sumnja se da je na ovaj nacin kupljen Zadružni dom u Jaukovcu, lokalna kafana kao i nekoliko svinjaca u Srbiji.
     Kontroverzni  zemljoradnik Mileta  Rašic se nalazi u bekstvu, i nedostupan je policiji. Sumnja se da se nalazi u nekoj od južnoameričkih zemalja. Iako je njegov  burni život godinama popunjavao rubrike crne hronike, policija nije uspevala da pronadje dovoljno dokaza kako bi ga smestila na optuženičku klupu. Godinama je povezivan sa švercom paprika u zemlje evropske unije, i uvozom brazilskog mesa u Srbiju.  Posle ženidbe sa   Rajkom , poznatom kafanskom pevačicom iz Jaukovca dospeva na stranice tabloida koji su godinama pratili ovaj par koji je u to  vreme predstavljao simbol glamura i hedonizma u Srbiji.  Sve se promenilo kada je, u okviru policijske akcije Balkanski  Seljak ,u  roterdamskoj luci zaplenjen tovar sa dvesta tona paprika, kao i 20 tona  rakije, i kada je  utvrdjeno da iza lanca sverca stoji upravo Rašić. Od tada se Rašiću gubi svaki trag, a policija odmotava klupko njegovih malverzacija. U medjuvremenu je uhapšeno više njegovih saradnika, i počelo se sa zaplenom nelegalno stečene imovine. Supruga Rajka se i dalje nalazi u Srbiji, povukla se iz javnosti i ne daje izjave za medije.
Povodom hapšenja  Radoja Sokića oglasio se i ministar policije Ivica Dačić koji je na konferenciji za štampu izjavio:
-Sa ponosom mogu da kažem da je srpska policija uhapsila još jednog člana ove opasne kriminalne grupe. Obruč oko Rašića se sve više steže i pitanje je dana kada će biti uhapšen. Srpska policija je u ovom slučaju saradjivala sa policijama više zemalja, Europolom, i Američkom DEA, i jasno pokazala  odlučnost u borbi protiv najopasnijih  vidova kriminala
    Ministarka Snežana Malović kaže da je pokrenut postupak oduzimanja imovine Milete Rašića i da će ovako oduzeta imovina biti iskorišćena za opšte dobro.” Zadružni dom ćemo pretvoriti u sigurnu kuću, a svinjce u sigurne  kokošinjce, kako bi kokoške koje maltretira petao imale gde da se sklone.”
Bojan Savić

Нема коментара:

Постави коментар