субота, 15. октобар 2011.

Novi skandal u Čačku!




Još uvek se nisu smirili duhovi od žestokih rasprava u Skupštini grada Čačka, a na pomolu je novi skandal.

Kako saznajemo iz mesnog odbora stranke Radikalne demokratsko-liberalne snage nove Srbije (RDLSNS), uvidom u evidenciju otkriveno je da je njihov član P.P, odbornik u Skupštini grada, čije ime na zahtev javnog tužilaštva nećemo objaviti, načinio ozbiljan prekršaj stranačkih propisa, i da mu preti, u najmanju ruku, isključenje iz stranke. Naime, P.P. je tokom dva mandata u sazivu Skupštine uspešno krio da sinovac njegove baba tetke sa majčine strane, Radovanke S., ne samo nije zaposlen u organima gradske uprave ili nekom od javnih preduzeća, već se, od kako je maturirao u čačanskoj gimnaziji 1979., sa kratkim prekidima, nalazi na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja! Da nevolja bude veća, izgleda da je ovaj kriminalac čak i u jednom periodu 6 meseci primao i materijalnu nadoknadu, čime je republički budžet, prema grubim proračunima, oštetio za oko 540 eura!!!  

P.P. je za vašeg dopisnika izjavio da je svestan kako dela koje je učinio, tako i mogućih političkih i krivičnih posledica. U svoju odbranu izneo je da je, u skladu sa partijskom disciplinom učlanio i zaposlio celu širu familiju, a da on sa tim čovekom ne govori još s kraja prošlog veka, od kako ga je, u 3. razredu ovaj prijavio učiteljici kada je loptom razbio prozor.

Portparol okružnog tužilaštva nije bio dostupan za komentar, tako da moramo sašekati da vidimo da li će ova odbrana biti uvažena. Ipak, bez obzira na rasplet, ostaje gorak ukus u ustima, da li je danas političarima zaista sve dozvoljeno i da li će ovakvo flagrantno kršenje pre svega morala, ostati nekažnjeno?

Želimir Lalić

Нема коментара:

Постави коментар