уторак, 15. новембар 2011.

Biologe namestili Geografi


  Posle  hapšenja dvoje profesora biologije u Nišu,(jednog zbog džeparenja a drugog zbog kupovine narkotika) javnost Srbije se opravdano pita da li su fakulteti postali regrutni centri za kriminalce svih profila. Da je situacija izuzetno ozbiljna svedoči i naš izvor iz MUP-a.
  Ovo hapšenje je usledilo nakon istrajnog rada policije, ali ništa ne bismo uradili da nije bilo dojave iz suparničkog Geografskog klana. Ova dva klana se odavno bore za prevlat na kriminalnom tržištu, i Geografi su na ovaj način pokušali da oslabe Biologe.  Trenutna situacija u podzemlju je izuzetno zategnuta, pored ova dva klana izuzetno su aktivni i Građevinski, Ekonomski i Pravnički klan. Najdominantniji i najsuroviji je ipak klan koji kontrolišu Politikolozi čiji članovi se odlikuju izuzetnom bezskrupuloznošću i surovošću..  Nekada su kriminalci u zatvorima završavali fakultete, danas fakulteti stvaraju kriminalce.“, kaže naš sagovornik i nastavlja...
 Policiji je izuzetno teško da se izbori sa ovakvim kriminalcima, mnogo su obrazovaniji, inteligentniji  od običnih policajaca. Poznaju sve finese kriminala, imaju jake veze u pravosuđu i ostalim državnim strukturama.Sami klanovi imaju zatvorenu i čvrstu  strukturu, zajedno su delili teške trenutke studiranja, zajedno učili, razmenjivali skripte, zajedno se hranili u studenstkim menzama...  Ova povezanost policiji samo dodatno otežava posao.Najveći deo tržišta drže Politikolozi, kojima su ostali klanovi podređeni, Geografi i Biolozi su u suštini slabiji klanovi, koji se bave najsitnijim oblicima kriminala. Mladi prosto ne žele da se bave poštenim poslovima , svet podzemlja im izgleda uzbudljiv, glamurozan i to je razlog zašto počinju da se bave kriminalom.“ kaže naš izvor.
  Činjenica da mladi svoje mesto  vide u svetu podzemlja,  zabrinjava i nas obične građane. Sve više roditelje ne želi da šalje decu na fakultet , jer ne smeju da rizikuju da im dete  postane kriminalac. Iskreno ko bi od nas to želeo?

Нема коментара:

Постави коментар