среда, 7. децембар 2011.

Јанковић долази у Србију, дочек испред скупштине


Еуфорија у Србији не јењава. Победа Зорана Јанковића на изборима у Словенији бурно је прослављена широм Србији. Медији се утркују у хвалоспевима о новој српској звезди која је засијала у Словенији. После величанствене победе и освајања трофеја на изборима, Србија жељно очекује долазак свог новог хероја у Београд.
  Зоран Јанковић је  за време предизборне кампање најавио да ће му приоритет бити регионална сарадња, при том апострофирајући Србију која би по његовим речима требало да постане најзначајнији партнер Словеније у региону.У том контексту Јанковић је најавио свој долазак у Србију одмах по формирању владе.
 Како сазнајемо београдска влада се увелико спрема за овај долазак који ће по старом београдском обичају бити одржан испред Скупштине Града. Грађани који су здушно навијали за Јанковића моћи ће да га поздраве, а биће организован и специјални програм. Водитељ дочека ће бити Иван Ивановић, наступиће трубачи Дејана Петровића, а као специјални гости најављени су Tap 011 i Dejan Cukić.
Градоначелник Београда Драган Ђилас за СССС овако коментарише ову ситуацију:
  Дочеци на платоу испред скупшине града су наша традиција, ту смо годинама дочекивали наше шампионе. Зоран Јанковић својим успехом и својом игром обрадовао људе широм Србије и ово је један од начина да му се одужимо. Уосталом уз Ђоковића, Зоран Јанковић је тренутно највећа српска звезда , један од наших најбољих амасадора у свету,  и град Београд ће на овај начин показати своје поштовање према његовом резултату.
 Грађани Србије са којима смо причали одушевљени су Јанковићевим успехом и  једва чекају да га дочекају у Београду. Колико је постао популаран у Србији најбоље сведочи да је добио своју фан страницу на фејсбуку на којој људи масовно позивају наше политичаре да се угледају на Јанковића.

Нема коментара:

Постави коментар