уторак, 1. новембар 2011.

Da li nam preti treci svetski rat?


    Prema poverljivim podacima koji  su procureli u javnost, američka agencija Stratfor je pre nekoliko dana američkim zvaničnicima predstavila svoje nalaze u kojima izražava duboku zabrinutost za globalni mir.
    Njihova analiza pokazuje da se svet nalazi na ivici svetskog rata koji  ce imati nesagledive posledice. Ekonomska kriza preti da izazove erupciju nezadovoljstva, promene u Africi su donele nestabilnost, u mnogim zemljama,u kojima je do promena došlo, jača fundamentalni islamizam koji preti da dovede do novih sukoba.
   Ovako zapaljivoj situaciji  potreban je samo detonator koji ce dovesti do eksplozije, a ove jeseni i on se pojavio. Naime kako su saznali obaveštajci iz CIA, šljiva u Srbiji je ove godine fantastično rodila i biće pretvorena u rakiju. Ta činjenica je duboko uznemirila duhove u Vašingtonu i primorala ih da povuku poteze kojima će ojačati odbranu  zemlje. Ono što je dovelo do totalne panike jeste otkriće da Srbi imaju velike zalihe ovog Tečnog Tajnog Oružja , od prethodnih godina, i da će sa ovogodišnjim količinama, steći izuzetan vojni potencijal koji nema nijedna vojna sila sveta.
Tim Džuda , britanski analiticar za S.S.S.S .ovako analizira trenutnu situaciju u svetu:
   Pored svih dešavanja koje ugrozavaju svetski mir, ekonomska kriza, islamski fundamentalizam, činjenica da je šljiva ovako dobro rodila je definitivno najopasnija pretnja. Americki obaveštajci su otkrili da u srpskim podrumima ima još dosta rakije od prethodnih godina, sto se tumaci kao priprema za rat. Najveći deo ovogodišnjeg roda će, takođe, biti  pretvoren u rakiju, što će dodatno ojačati Srbe. Ovo oružje je po mojim iskustvima izuzetno ubitačno, nijedna svetska sila nema pravi odgovor na njega.  Takođe, prema onome što vidim velike sile se već spremaju za mogući rat. Amerikanci ubrzavaju postavljanje raketnog štita u Evropi, dok Kinezi ojačavaju Kineski zid. Poslednji nastupi Ambasadora Konuzina imaju za cilj da pokažu Srbiji, da su Rusi na srpskoj strani i on na taj način pokušava da spreči eventualni napad na Rusiju. Rusija jeste srpski saveznik, ali situacija je tolko ozbiljna da Putin i Medvedev ne žele ništa da rizikuju. “
   Srbija jeste deklarisano za mir ali činjenica da u svom posedu ima tu količinu rakije nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Iskreno, nadam se da će Srbija iznaći unutrašnje snage da ne krene u rat, jer bi posledice bile nesagledive, kaže  na kraju Džuda.”
  Autor ovih redova  deli  zabrinutost  za svetski mir i oseća obavezu da dublje istraži ovu temu. Ispitaću koliko rakije zaista ima, da li je zaista toliko ubitačna i da li se Srbija zaista sprema za rat. Ukoliko se ne vratim, znajte da sam stradao u borbi za mir i da je rakija odnela još jednu nedužnu žrtvu.

1 коментар: