четвртак, 10. новембар 2011.

Ministri složni, Cvetkovićeva vlada najgora u istoriji.


  Posle izjave Milutina Mrkonjića da je vlada Mirka Marjanovića bila bolja od sadašnje vlade, oglasio se i Mlađan Dinkić po kome je najbolje bilo u Titovo vreme. Ove izjave su razbuktale raspravu među ministrima koja je vlada bila bolja od Vlade Mirka Cvetkovića. Dok Demokrate listom tvrde da je vlada Zorana Đinđića bila najbolja, Socijalisti hvale vlade iz 90-ih, u G17 su ipak malo podeljeni, neki tvrde da je to Koštuničina vlada dok neki podržavaju stranačkog šefa i tvrde da je Titovo vreme ipak bilo najsrećnije.Potpredsednik vlade Jovan Krkobabić tvrdi da je najbolje bilo za vreme vlade Nikole Pašića i da su tad penzioneri najbolje živeli.
Interesantno je da sadašnja Cvetkovićeva vlada nije dobila nijedan glas. Svi ministri su složni da je ova  vlada najgora u istoiji.
Sam Mirko Cvetković tim povodom kaže:
Srbija i Jugoslavija su u prošlosti imale dosta dobrih Vlada, po meni je  najbolja vlada Ante Markovića, ne bih se složio sa ministrima da je moja vlada najgora u istoriji, ali da je među najgorima, to da. Zasluge za to pripadaju pre svega ministrima a posle meni.”, skroman je Cvetković.
  Političke stranke su se uključile u ovu polemiku i većina poslanika se slaže sa ocenama ministara.  Radikalski favorit je takođe Marjanovićeva vlada, Naprednjaci po običaju ne žele da se izjašnjavaju, DSS normalno tvrdi da je to Koštuničina, LDP opet tvrdi da je to vlada Zorana Đinđića. Interesantno je da je ovo pitanje u velikoj meri ujedinilo i vlast i opoziciju i da su jedni i drugi složni da je sadašnja vlada najgora u istoriji.
Politički analitičar Borisav Aćimović ovako vidi celu situaciju:
 „Ineresantna polemika, koja je pokazala da vlast i opozicija mogu naći zajednički imenitelj oko koga će se složiti. Možda je to i predizborni trik jer i građani dele mišljenje da je ovo najgora vlada u istoriji, pa stranke pokušavaju da se približe potencijalnim biračima.
Ovakvo političko jedinstvo između vlasti, opozicije i građana mora sve radovati jer pokazuje da smo napokon kao narod sazreli i uspeli da postignemo koncenzus oko neke teme.

Нема коментара:

Постави коментар