уторак, 29. новембар 2011.

Srbi sa Kosova pozvali Tadića da se povuče sa funkcije


Srbi sa severa Kosova pozvali su juče predsednika Srbije Borisa Tadića da se povuče sa funkcije.“Tadić ne doprinosi odbrani srpskih nacionalnih interesa. On ih, naprotiv, ugrožava!“ Kako kažu Tadićevo ostajanje na funkciji neće doprineti rešavanju nijednog problema ni na Kosovu ni u ostatku Sbije.
Srbi  su upozorili i Kfor da ne uklanja barikade, jer ta akcija ugrožava živote građana i mogla bi da proizvede rizik na severu Kosova.
" Pozivamo  Tadića da učini sve da se ukloni sa funkcije, jer on ugrožava  živote gradjana a ne obezbedjuju da se odbrani ni jedan jedini nacionalni interes. Naprotiv, dovodi nas u situaciju da izgubimo svaku mogućnost da branimo osnovne nacionalne interese i na severu Kosova i u medjunarodnoj areni", poručili su politički predstavnici  Srba
Predstavnici Srba kažu da ima mnogo onih koji imaju interes da Srbi nestanu sa Kosova- od nekih zemalja EU, preko interesa kriminala do interesa političkih stranaka, političkih ekstremista, možda čak i vlada Srbije  koja pokušava da sakrije svoju neuspešnost.
"Tu mislimo na sve one koji smatraju da se patriotizam  iskazuje lopovlukom i demagogijom, kao što je to bio slučaj devedesetih godina", rekli su oni odgovorajući na pitanja novinara koliko dogadjaji na Jagnjenici ugoržavaju opstanak spskog naroda na Kosovu..

Ideja B92. net. Tadić: Srbi, povucite se sa barikada


Нема коментара:

Постави коментар