недеља, 13. новембар 2011.

“Za Evroskeptičnu Srbiju”, nova koalicija vladajućih partija


Kako saznajemo iz izvora bliskih vrhovima vladajućih parrtija, u ovom momentu se vode pregovori  o novoj koaliciji u kojoj bi učestvovale partije tzv. demokratskog bloka. U njemu neće biti mesta za SPO koji je poslednjim istupima oko Kosova pokazao da postoji neslaganje sa politikom DS-a po ovom pitanju.
   Nova koalicija će se zvati “Za Evroskeptičnu Srbiju” i okupiće većinu stranaka koje su i na prethodnim izborima nastupile zajedno.Nosilac liste opet će biti Boris tadić a pregovori oko broja poslaničkih mesta uveliko traju. Marketinški timovi uveliko spremaju predizbornu kampanju, a neki od slogana kojim će se koalicija predstaviti u javnosti su „Ni Evropa nije što je bila“, „Nek sačeka život malo“, „ Ovaj put Vas nećemo prevariti“...
Borisav Aćimović iz “Centra za proučavanje alternativa” kaže za S.S.SS. da vladajuća koalicija priprema  teren za kampanju  i da se osnovne naznake predizbornog programa već mogu nazreti.
  “Boris Tadić je u medijima jasno stavio do znanja da nije evrofanatik, Čanak je još ranije pomenuo da je postao evroskeptičan. Visoki funkcioneri stranaka ovih dana daju izjave koje polako nagoveštavaju šta će biti temelj kampanje. Božidar Đelić je pre neki dan dao intervju u kome nijednom nije pomenuo milijarde evra koje treba da dobijemo od EU, sve ovo jasno daje do znanja da vladajuća koalicija polako ulazi u predizbornu kampanju. Poslednja istraživanja javnog mnjenja takođe pokazuju da je evroskepticizam u porastu, i normalno je da koalicija pokušava da pridobije i te glasače. Demokratska stranka ovim pokazuje svoju političku doslednost što je za svaku pohvalu i očekujem da će to i birači prepoznati.”, kaže Aćimović.
  Ova doslednost može se primetiti u stavu  oko kandidature Srbije, gde je Vlada zauzela čvrst stav da je svejedno da li ćemo dobiti status kandidata ili ne, i još čvršći oko Kosova, gde vlada čvrsto stoji na stavu da deklaracija o Kosovu može, a ne mora biti doneta. Da li će birači prepoznati ovu doslednost ostaje da se vidi, u svakom slučaju dobro je da vladajuća koalicija vodi jasnu i doslednu politiku, sa kojom građani znaju na čemu su.

2 коментара:

  1. „ Ovaj put Vas nećemo prevariti“... ha haaa haa haha hahaaaa... :) :) :)

    ОдговориИзбриши
  2. "Da li će birači prepoznati ovu doslednost ostaje da se vidi, u svakom slučaju dobro je da vladajuća koalicija vodi jasnu i doslednu politiku, sa kojom građani znaju na čemu su." pppphah ahahah aaaa... :) :) :)

    ОдговориИзбриши